vineri, 6 martie 2015

Hainele traditionale in lumea copiilor

Uzura hainelor traditionale pentru copii prioritizeaza aparitia formelor clasice, a tesaturilor si temelor specifice. Rochiile sunt recomandate puternic pentru fete, precum si look-ul atent studiat, de la pantofii perfecti pana la accesoriile de par.

Unele familii lasa mostenire si transmit generatii de-a randul articole de imbracaminte, alaturi de obiecte de familie sau tehnici folosite intre generatii, insa la fel de multi sunt si parintii care nu au nicio idee despre ceea ce inseamna aceste lucruri, chiar daca le admira atunci cand le vad. Pentru a le veni in ajutor atunci cand fac cumparaturi in magazine sau on-line, uite o lista de termeni si descrieri din domeniul shoppingului traditional.
Desi siluete atemporale ancoreaza in acest aspect, culorile si printurile variaza de la cele foarte subtile la cele energice si indraznete. Piesele de epoca autentice sau piesele de inspiratie retro prezinta de multe ori imprimeuri capricioase cu contraste ridicate. Exista, de asemenea, diferente considerabile in interpretare, de la stiluri ornamentale de tip boutique la linii europene sofisticate.

Rochiile, cele mai comune confectii pentru fete

Rochiile Bishop, rochii de seara ieftine usoare de strada si rochii de ceai, toate sunt modele populare. Rochii generoase in linie A, cu partea gatului mai intunecata si, uneori, de asemenea, la mansete, sold sau talie, acestea sunt faimoasele Bishop. Rochiile de zi sunt adesea confectionate din tesatura de bumbac fin, pe cand rochiile formale sunt, de obicei, din matase sau organza. Rochii fara  maneci, evazate usor cu linii curate, de obicei purtate peste o bluza sau un pulover, numite si sarafane. Uneori, cad deasupra genunchiului, in special atunci cand sunt dimensionate pentru fetele tinere.

Rochitele pentru petrecere au fuste complet plisate, de multe ori cu o banda sau alt element definitoriu in talie. Rochia Shirtwaist este un stil de rochie care se incadreaza, in general, de la genunchi sau mai jos. Poate avea maneci scurte sau lungi sau nasturi in prelungirea trunchiului sau pe toata lungimea.

Elementele cheie ale unui look traditional includ aplicatii decorative din material cusute si brodate, monograme cu motive brodate ale initialelor, aplicarea in zig zag a unor panglici decorative, printuri clasice cum ar fi cele florale, cu buline sau dungi.

In privinta topurilor, caracteristicile comune includ: dantele la maneci, ciucurei la gat, portrete si imagini imprimate, bondite tricotate si benzi cu tricolorul. Fustele, in schimb sunt, in general, drepte si lungi sau plisate si mai scurte, in functie de zona sau d eregiunea din care provin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu